Here are all the books of Emile Ratelband. They can be directly ordered via the link beneath the book that links you to the webshop of Ratelband.com.

Eindelijk had liefde een naam

Eindelijk had liefde een naam

Drie maanden na het overlijden van zijn Gitta komt Ratelband met een zeer persoonlijk boek over hun lief en leed en de manier waarop zij hem veranderd heeft. Hierin verteld hij op meeslepende wijze het verhaal over hun ontmoeting, het verloop van de relatie, de ruzies, haar Brabantse humor, de ebolareis, achter de schermen bij jouw vrouw mijn vrouw, het onwezenlijke einde en hoe hij de draad weer oppakt.

>>Bestel ‘Eindelijk had liefde een naam’ direct via Ratelband.com>>

De vuurloper

De Vuurloper

De originele bestseller, waarvan de 39ste druk reeds is verschenen. De Vuurloper stimuleert en inspireert u om zodanig gebruik te maken van uw hersenen dat ze nog beter voor u gaan werken. Het is gemakkelijk, dynamisch en meeslepend geschreven. Een motiverende methode om het meest uit uw leven te halen!

>>Bestel ‘De Vuurloper’ direct via Ratelband.com>>

De Vuurloper - 6 audiocassettes

De Vuurloper – 6 audiocassettes

6 audiocassettes van De Vuurloper.

>>Bestel ‘De Vuurloper – 6 audiocassettes’ direct via Ratelband.com>>

De weg naar succes

De weg naar succes

Voordat ik dit boek geschreven heb bestudeerde ik de Koran! Hoe kun je nu spiritueel EN maatschappelijk succes met elkaar verbinden als islamiet (= hij die de weg van de vrede gaat). Dat heb ik getracht te verwoorden als gnostisch denker op een respectvolle wijze.

>>Bestel ‘De weg naar succes’ direct via Ratelband.com>>

Der Feuerläufer

Der Feuerläufer

Könnten Sie sich vorstellen, barfuß über rotglühende Kohlen zu laufen? Oder eine Vogelspinne zu streicheln? Wenn Sie bei Emile Ratelband in die Schule gegangen sind, werden Sie es tun! Denn er lehrt Menschen meisterhaft, sich selbst zu motivieren und ihre Grenzen zu überschreiten. Seiner Methode ist das Neurolinguistische Programmieren: also die Beeinflussung des Geistes durch die Sprache, um daraus persönliche Vorteile zu zeihen. Mit vielen Fallbeispielen und einfachen Übungen zeigt ratelband in diesem Buch, wie Sie ihre Kräfte besser nutzen, Ihre Ängste überwinden und selbstbewußter auf Mitmenschen zugehen können. Entfalten auch Sie schier grensenlose Energien!

>>Bestel ‘Der Feuerläufer’ direct via Ratelband.com>>

EHBO

EHBO

Dit boek gaat over jou, je vrienden, je vriendinnen en over je ouders. Dat zijn – als het goed is – de meest belangrijke mensen in jouw wereld. Alles wat ons overkomt, heeft alleen maar de betekenis die wij eraan geven. Het leven bestaat helaas niet alleen maar hoogtepunten. Maar… ook niet alleen maar uit dieptepunten.

Ouderen willen altijd gelukkig zijn, maar ja… ouderen zijn dan ook ontzettend dom. Je kunt niet altijd gelukkig zijn. Wel kun je proberen om een staat van tevredenheid te creëren. Door tevreden te zijn met datgene wat je overkomt, met datgene wat je hebt, met datgene wie jij bent en met dat gene wat je krijgt en geeft. Jij bent het centrum van het universum en jij bent het centrum van jouw wereld. Het gaat maar om een ding en dat is: dat jij je goed voelt en dus tevreden bent. Af en toe zul je uitschieters beleven van geluk. Pas dan kun je wegzinken in opperste staat van verrukking. En dan pas ben je blij, zit je vol met ideeën, zit je vol met humor, ben je creatief en ken je geen schaamte. Dan pas ben je een ‘vrij mens’, zoals ik dat noem. Ik denk dat dá t het hoogste goed is dat mensen kunnen bereiken.

>>Bestel ‘EHBO’ direct via Ratelband.com>>

Het geheim in jezelf

Het geheim in jezelf

Wat mijn hele leven geïntrigeerd heeft is, wat het verschil maakt tussen mensen die succesvol zijn en mensen waar het maar niet bij wil lukken. En na een lange tijd ben ik tot de conclusie gekomen dat het maar aan één ding kan liggen en dat is daadkracht. Dat mensen doelen nodig hebben, zichzelf in een bepaalde stemming kunnen brengen een daadkrachtig op kunnen treden.

Dat heb ik veertig jaar onderzocht en de laatste jaren gedoceerd. Regelmatig komt het beeld naar boven waarbij ik als jongetje van zes jaar aan mijn vader vroeg : “Pappa, wat is nu eigenlijk het verschil tussen iemand die het maakt en iemand die mislukt. Daarbij moest ik toen denken aan de dochter van mevrouw Hagen, een altijd beschonken prostituee, die trouwde met een nette arbeider waar mee ze heel gelukkig was. Ook moest ik denken aan Robert Nap, zoon van een internist, een gepromoveerd aan de Universiteit,

Hij had alles gekregen wat “noodzakelijk”was om succesvol te worden. Toch belandde Robert Nap uiteindelijk in de goot en kwam er nooit meer uit. Toen ik deze vraag aan mijn vader stelde was zijn antwoord: “ dat is Gods wil”. Door dat antwoord ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden.

>>Bestel ‘Het geheim in jezelf’ direct via Ratelband.com>>

Hoe vind ik mijn lief, voor haar Hoe vind ik mijn lief, voor hem

Hoe vind ik mijn lief, voor haar & Hoe vind ik mijn lief, voor hem

Je hebt een prachtige woning, een schitterende baan, een goed salaris en je kunt doen wat je wilt. Dat is heel mooi. Maar je geniet van dat alles vooral alleen. De maatschappij is veranderd. Trouwen doe je niet meer als je jong bent. Kinderen neem je pas op latere leeftijd. Je hebt nu immers de kans om carrière te maken. Je bent onafhankelijk van iedereen. In plaats van dat het een probleem is, is het de uitdaging om daarin de balans te vinden.

Dan komt er een partner en die gooit je hele leven weer overhoop. En dat is direct ook het probleem. Je moet weer wennen aan een ander om je heen. Weer moet je het evenwicht vinden. In de verliefdheidsfase gaat dat prima. Maar als de eerste vlinders zijn uitgevlogen blijkt het ook wel eens erg lastig. Je partner wil veel meer dan jij wilt en ook te snel. Je bent gewend aan je leventje en je hebt eigenlijk niemand nodig, vooral niet iemand die zich met jouw zaken bemoeit. Hoe vind je dan de goede partner.

Emile Ratelband legt uit wat je moet doen om de juiste partner te vinden. Hij vertelt waarom de situatie anders is dan bij andere generaties. Er zijn nu meer alleenstaanden dan ooit tevoren. Ratelband verklaart aan de hand van sociale gebeurtenissen waarom dat zo is. Hij vertelt wat je kunt doen om de juiste partner te boeien en geboeid (let op het woord) te houden. Hij legt uit hoe je je vrijheid behoudt terwijl je toch liefde, aandacht, genegenheid en waardering van je lief krijgt. ‘Hoe vind ik mijn lief’ is ook een handboek voor het krijgen en houden voor een relatie anno 2000. Emile Ratelband geeft aan dat je veel erbij kunt krijgen zonder veel op te geven.

>>Bestel ‘Hoe vind ik mijn lief, voor haar’ direct via Ratelband.com>>

>>Bestel ‘Hoe vind ik mijn lief, voor hem’ direct via Ratelband.com>>

Maak van geluk een gewoonte

Maak van geluk een gewoonte

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar wat is geluk? Vaak zoeken wij het geluk buiten onszelf en vragen ons af waarom het leven niet de tevredenheid brengt die wij zoeken. Geluk is niet buiten onszelf te vinden. Emile Ratelband (auteur van De Vuurloper) gelooft dat de sleutel tot geluk in onszelf verborgen is. Het geluk ontspringt uit de houding die tot het leven innemen en uit de acties die wij ondernemen.

Maak van Geluk een Gewoonte biedt de lezer markante uitspraken – positieve gedachten – die beloven het geluk in een gewoonte te veranderen. Wacht niet op goede tijden. Begin vandaag gelukkig te leven. Om dit te bereiken hoeft men niet één reuzenstap te nemen, maar slechts een aantal kleine.

>>Bestel ‘Maak van geluk een gewoonte’ direct via Ratelband.com>>

Nederland in de war

Nederland in de war

Voordat de bewindslieden van Balkenende IV aan het werk gingen, besloten ze eerst 90 dagen het land in te gaan om te horen wat er bij de burger leeft. Waanzin! Waarom zit je in de politiek als je niet weet wat er in de samenleving speelt? Wie dit boek gelezen heeft, weet wat er mis is. Dus heren en dames politici: léés dit boek en ga aan de slag!

‘We waren ongerust. Over de politieke situatie in ons land. Over de verwarring en de ondoorzichtigheid. Over de tanende invloed van de kiezers. Over de ontoereikendheid van de verouderde politieke spelregels.’ Dit zei Hans van Mierlo in februari 1967. Maar wat is er sindsdien veranderd? Wat is er bereikt? Niets. De woorden van de D66-oprichter zijn zelfs actueler dan ooit.

Ook daarom heb ik dit boek geschreven. In mijn seminars probeer ik cursisten bewust te maken, ik wil hen dwingen na te denken en hoop dat ook met dit boek te bewerkstelligen. Uiteindelijk heeft de lezer drie keuzes.
1. Hij weet dat hij door de overheid gepiepeld wordt, maar hij kan er toch niets aan doen!
2. Hij ergert zich aan het beleid, maar blijft vertrouwen op de parlementaire democratie.
3. Hij is het beu. De overheid belazert hem: WE MOETEN HET RECHT IN EIGEN HAND NEMEN!

Persoonlijk weiger ik het bureaucratisch geklungel van Haagse politici, lokale bestuurders en het enorme ambtenarenapparaat nog langer stilzwijgend te accepteren. Het kan anders als we het écht willen!

>>Bestel ‘Nederland in de war’ direct via Ratelband.com>>

Somatology

Somatology

Hoe is het mogelijk dat de een succesvol is en de ander stevig aan de weg timmert maar kennelijk niet verder komt? Hoe komt het dat de een actief en ondernemend is en de ander flegmatiek? Is het een kwestie van opvoeding, omgeving, opgevangen impulsen of speelt karakter hierin een grote rol? En verraadt ons uiterlijk ons innerlijk?

Na vijf jaar intense studie in Duitsland – geeft Emile in zijn lang verwachte nieuwe boek – in heldere bewoordingen uit wat Somatology, leer van je lichaam, eigenlijk inhoudt.

Somatology maakt duidelijk wat jou en de ander beweegt, opdat je de zelfkennis en de wetenschap eruit kunt halen en ontdekt wat jouw talenten en wat de talenten van anderen of jouw of mogelijke tekortkomingen van een ander zijn. Laat je verrassen en laat je overdonderen met deze kennis, je zult vanaf nu nimmer meer een persoon aankijken zoals je voorheen deed. Het zal je verrijken en er voor zorgen dat je voor minder raadselen komt te staan in je ontmoeting met mensen. Somatology gaat over wie je bent en niet over je gedrag!

Emile is auteur van twaalf succesvolle boeken welke – nadat uitgekomen op de Nederlandstalige markt -, vertaald werden in onder ander het Engels, Duits, Arabisch, Chinees en Turks. In de afgelopen jaren bezochten meer dan 500.000 mensen zijn seminars. Emile trainde tot nu toe meer dan 2.350 bedrijven in Nederland, de Verenigde Staten, China, Korea, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Dubai, Zuid Afrika, Brazilië’, Saoedi Arabië en Turkije. Emile is een energierijke motiverende en confronterende trainer pur sang, expert in Change Management en communicatiepatronen, NLP en Non-verbale communicatie en sinds kort over Somatology. Zijn absolute gave is om op een onnavolgbare wijze mensen zo treffend te analyseren.

>>Bestel ‘Nederland in de war’ direct via Ratelband.com>>

Tsjakkaa

Tsjakkaa!

Dit boek heeft één doel: te tonen hoe geluk is te beleven door het af te dwingen. Door te doen, door actie te ondernemen. Doen! Doen! Wij gaan samen op reis. Natuurlijk is de uitkomst verrassend, want ik weet zeker dat je na de ervaring van het lezen van dit boek meer mogelijk kunt maken dan je nu denkt, Geluk is geen wiskundige formule, geen trucje of recept. Het is veeleer een inzicht, maar ook altijd een persoonlijke beleving.

In mijn de boek “ De Vuurloper” heb ik uiteengezet wat Neurolinguïstisch Programmeren ( NLP) inhoudt. Het is een techniek om je hersenen zo te sturen dat je in het leven bereikt wat je wilt. Dat alles wordt gedragen door de overtuiging: ‘Ik wil = ik kan ! ’. Het is mogelijk het heft van je eigen leven in handen te nemen: de uitkomst te bepalen. Wij zijn als homo sapiens de hoogste vorm van leven op deze aarde. Wij weten dat wij weten. Dat maakt ons bestaan zo boeiend, maar vaak ook dubbel. Onze hersenen zijn in staat tot ultieme creativiteit. Ons potentieel is wat dat betreft onuitputtelijk.

Dat blijkt onder andere ook uit de ontwikkeling die wij als mens meemaakten. Iedereen wil op deze aarde zijn plaatsje onder de zon. Wij worden daarbij aangespoord door twee gevoelens: angst en vreugde. Angst, die zich vertaalt in de zoektocht naar geluk. Angst voor verlies, pijn en honger. Maar ook vreugde, zoals liefde en plezier. Deze twee emoties bepalen altijd ons handelen en denken.

>>Bestel ‘Tsjakkaa!’ direct via Ratelband.com>>

Tsjakkaa auf Deutsch

Tsjakkaa! auf Deutsch

Die neue Erfolgs-Botschaft vom Top-Powertrainer Europas. Mit >> Tsjakkaa!>> steigen Sie in ein Projekt zu positiven Veränderung Ihres Lebens ein. 324 Handlungsvorschläge zeigen, wie alles möglich und allein eine Frage des Tuns ist! >>Tun! Tun! Tun!<< sagt Ratelband. Hier zeigt er Ihnen, was er damit meint.

>>Bestel ‘Tsjakkaa! auf Deutsch’ direct via Ratelband.com>>

Tsjakkaa auf Deutsch 2

Tsjakkaa! auf Deutsch 2

Nach dem bestseller Der Feuerläfer die neue Erfolgsbotschaft des Powertrainers Dem Glück kann man auf die Sprünge helfen! Indem man aktiv wird, neue Ideen entwickelt und seine Wahrnehmung intensiviert. Emile Ratelband liefert eine Fülle von Handlungsstrategien, die Ihr Leben positiv verändern. Brechen Sie altvertraute Gewohnheiten auf! Trauen Sie sich mehr zu! Denn Sie können viel mehr verwirklichen, als Sie je für möglich hielten!

>>Bestel ‘Tsjakkaa! auf Deutsch 2’ direct via Ratelband.com>>

Walking on fire

Walking on fire

Emile Ratelbandis Mr. Emo-Ratio himself. He discovers this new way of thinking in live. He met Anthony Robbins and learmed from him personally Now is’s his mission in Europe – Asia and Afrika to teach people about this way of easy thinking. The result is a better quality of live. And to get always what you want.

>>Bestel ‘Walking on fire’ direct via Ratelband.com>>

Werkelijkheid is illusie

Werkelijkheid is illusie

Ik ben na honderden seminars, sessies en trainingen en na tienduizenden mede belevers tot de conclusie gekomen dat zelfrealisatie niet het hoogste doel kan zijn. Ik heb geleerd dat niet iedereen een vrije wil heeft. Als die wel had bestaan, had iedereen nl. z’n ideale gewicht, was een ieder al lang gestopt met roken, had jij niet van die vervelende buien en werd er niemand vermoord! Voor velen bestaat er wel een interpretatie van de werkelijkheid. Dit boek toont aan, dat je je een onbewust proces bewust kunt maken.

>>Bestel ‘Werkelijkheid is illusie’ direct via Ratelband.com>>