Action is reaction, en motion is emotion, vandaar deze impressie van Ratelband in actie

Power Breakfast met Emile Ratelband

“Goede voornemens beginnen maar met één ding, en dat is energie. (..) U moet de flexibiliteit hebben om te veranderen. Wat er ook gebeurt. (..) Hoe meer je toegeeft aan de weerstand in jezelf, hoe zwakker dat je wordt.”

Seminar van Ratelband bij de Jumbo in Hoogeveen

“Wat is de DNA van de Jumbo? Instelling! Dat je op je werk komt, dat je er zin in hebt. En dat uitstralen. (..) Het tweede is ondernemerschap. Dat jullie de kans krijgen om zelfstandig te opereren. (..) Het derde DNA is menselijkheid. Als je binnenkomt bij Jumbo, kom je als het ware thuis. (..) Je zult moeten veranderen. Anders word je gewoon die dinosaurus.”

Emile Ratelband bij de Jumbo in Meppel

Seminar van Emile in Huissen

“Ik ben een entertrainer – ik entertain en ik train. (..) Kwaliteit is geen toeval. (..) Het geheim is eigenlijk heel simpel. En dat is dat er iemand was die had een droom. Iets denken en dat materialiseren. (..) Dus we gaan even iets doen wat niet normaal is…”

Bouncing Back! uitgelegd door Emile zelf

“Ik leer jou, door middel van Bouncing Back!, om terug te komen, STERKER dan dat je was. (..) Tegenslagen zijn er om van te leren. (..) Het gaat erom, om te groeien. Daarom zijn wij op deze wereld gekomen. (..)”

Bouncing Back! in Best

“Tsjakkaaa! (..) Het gaat er niet om wat ik zeg, het gaat niet om datgene wat je leest – het gaat erom datgene wat je vult in je guts.”

Workshop op hoog niveau

“Mensen die gericht zijn op zichzelf zijn altijd rechthoekig. Ronde mensen zijn sociale mensen. Die trekken mensen naar zich toe. Die verzamelen veel: vrienden, geld, kennis. (..) Er zijn drie delen op je hoofd: het bovenste deel staat voor ons intellect, het middelste staat voor onze wilskracht en het onderste staat voor onze daadkracht.”

Seminar van Emile bij ID College in Zoetermeer, in 3 delen

Ratelband op een school in Hengelo