Emile Ratelband is een ondernemer in persoonlijke ontwikkeling, oprichter van Ratelband Research Institute en de Ratelband Foundation, auteur van 12 boeken, een ervaren spreker en motivator. Hij bracht NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) naar Europa in 1987 en was de uitvinder van Bodylogics, Entert®ainment, Tsjakkaa en de 30-dagen-methode en ontwikkelde deze theorieën en methoden tot de begrippen die het nu zijn.

Emile heeft 7 kinderen, een vaste relatie met de vrouw van zijn dromen, werkt niet maar vervult zijn missie, gelooft in gezondheid, gezin en gnostiek, zijn leeftijdfocus is om 94 jaar te worden en om vervolgens gezond en met plezier deze wereld te verlaten als zij een betere plek voor iedereen geworden is. Hij was verantwoordelijk voor het televisieprogramma en infotainment Hoe overwin ik mijn grootste angst dat begin deze eeuw in Nederland voor 5 jaar op tv was.

Emile Ratelband

“De psychologie van Jezelf Verbeteren”

Niemand brengt de psychologie van “Jezelf Verbeteren” beter over dan Emile. Onder zijn klanten die dankzij Emile een groeiproces ingingen en iets bereikten wat zij vooraf nooit voor mogelijk hielden, bevonden zich multinationals, managers, MKB, overheden, non-profitorganisaties, zelfstandigen en individuen.

Hij werd een miljonair op zijn 21e en ging failliet na het volgen van het advies van zijn financieel adviseur. Een bakker, kledinghandelaar, tour guide, fast food-ondernemer, pannenkoekenbakker, vastgoedondernemer, politicus en poffertjesbakker in de Verenigde Staten – de vele ervaringen hebben Emile gevormd wie hij nu is.

Een persoonlijk faillissement in de Verenigde Staten in 1986 noodzaakte hem dat hij werd teruggeworpen op zichzelf. Dit resulteerde in een contract met Tony Robbins die hem zes maanden lang dag en nacht trainde. Emile schreef vervolgens een boek, kon geen uitgever vinden en publiceerde het zelf, resulterend in 250.000 verkochte exemplaren. Daarna volgde de verkoop van het boek Tsjakkaa (325.000 exemplaren). Hij was de eerste openbare spreker in Nederland, had zijn eigen tv-programma in Duitsland met “Tsajkkaa Du Schafft es” en sindsdien is hij een veel gevraagde en erg gewilde spreker in Duitsland, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Rusland en, recentelijk, Thailand en China.

Een man die zijn droom leeft, terwijl hij niet eens wist dat hij er één had!