Meer dan 650.000 mensen volgden een seminar of training bij Ratelband Research Institute

Sinds 1986, zo’n dertig jaar geleden, is Ratelband Research Institute (RRI) een leidend instituut in Europa en Azië op het gebied van empowerment. Meer dan 650.000 directeuren, managers, ondernemers, zelfstandigen, freelancers en werknemers van 3.700 multinationals en toonaangevende bedrijven in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en meer landen volgden een of meer seminars, trainingen, productpresentaties of groepssessies bij RRI. Emile Ratelband is de drijvende kracht achter RRI.

Emile Ratelband

RRI bracht Neuro Linguïstisch Programmeren naar Nederland

RRI heeft in die dertig jaar een schat aan ervaring opgebouwd. Emile Ratelband bracht onder andere het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) naar Nederland. Bij zijn trainingen en seminars staat deze methode van NLP centraal.

Daarnaast ontwikkelde RRI nieuwe vaardigheden en trainingen voor management en persoonlijke ontwikkeling en verwerkte deze vervolgens in de trainingen en seminars. Zo hield RRI zich in de afgelopen dertig jaar bezig met Bodylogics, Entert®ainment, veranderen met metaforen en verhalen, de 30-dagen-methode, de 10-minuten-verandering, inspiratielopen over gloeiende kolen, springen in glasscherven en -gezamenlijk met je niet zo aardige collega- in een glazen bak met 100 muizen liggen. “Tsjakkaa” was bij veel van die activiteiten de lijfspreuk. Veel bedrijven gebruikten deze methode om verandering te weeg te brengen of nieuw leiderschap te introduceren.

RRI werkte hierbij samen met onder andere Richard Bandler, Anthony Robbins, Deepak Chopra, Tom Peeters, Roy Martina en de monniken van de Shaolin Tempel. RRI gaf trainingen en seminars over de hele wereld: in Rusland, Turkije, Saoedie-Arabië, Thailand en China. Ratelband is geroutineerd om te spreken in het Nederlands, Duits, Engels en Frans en gelijk simultaan vertaald te worden.

Trainingen en seminars op maat

RRI biedt trainingen en seminars op maat aan, maar is ook gespecialiseerd in zakelijke presentaties, productlanceringen, privé-begeleiding en bemiddeling. Bedrijven als Oracle, Toshiba, Pamukbank, Philips, Apple, Whirlpool, Nuon, Philip Morris, Siemens, Mazda en legio andere gingen u voor. Kijk voor meer informatie op de pagina Ratelband op maat.

12 boeken gepubliceerd in Nederlands, maar ook in onder andere Arabisch en Chinees

RRI publiceerde 12 boeken met als onderwerpen de uitbreiding van het bewustzijn, motivatie, Bodylogics, relaties, sales en kinderemancipatie. Deze boeken verschenen niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels, Duits, Deens, Arabisch, Thai, en Russisch. Zie hier de volledige boekenlijst.

Missie & visie RRI

De missie van RRI is om de wereld te verbeteren door het bewustzijn van mensen uit te breiden voor degenen die hier voor openstaan. De visie is om ieder individu door de kennis en ervaring van RRI te laten uitgroeien tot een volwaardig bewoner van deze wereld.